"Smarrigt" i Husum 26/12 - 09

Igår åkte jag från Bjästa till Husum. En resa på 5mil. Enkelväg. Mitt uppdrag vad lika enkelt som det var genialt, jag skulle prova Husums enda Thai restaurang. Eller thai och thai det är en kombinerad Pizza som har en skyllt där det står "Vi har även Thaimat! ".

väl inne i den kombinera restaurangen så började jag kolla in va dom hade för thaimat. Jag fastnade för ris och kyckling med currysås. smarrigt tänkte jag. Efter 10min kom maten in:



Lägg märke till den fina högen av ris som formar sig som en backe (släng dig i väggen Bjästabacken!). Lägg även märke till hur kycklingen badar i "såsen" (man skulle även kunna kalla såsen för buljongen eller skyn) .

Kycklingen var kokt en aningen för länge så det gick inte sticka in gaffeln i kycklingen utan du fick försiktigt peta upp den på gaffeln så att den inte skulle gå sönder.

Ingen kurdinarisk upplevelse men att få uppleva Husum en Lördageftermiddag slår det mesta!

Betyg: 

Atmosfär:                           2
Lokalbefolkning:                  3

Byggden:                            4
Mat:                                   2
Prisvärt:                            Nej (90kr med dricka)
Kommer jag åka dit igen?:  Nej







Kommentarer
Postat av: SvampBob Fyrkant

Ser smarrigt ut detdär.

Jag hoppas innerligt att du tog med dig resterna hem i en DoggyBag.

2009-12-27 @ 15:58:52
Postat av: Jimmy Westin

Det var en upplevelse att få uppleva en sådan gourmet restaurang en lördag kväll i husum,tack för att man fick följa med på den tragiska färden,Jimmy Westin.

2009-12-27 @ 20:32:41
Postat av: Anonym

Skyll dig själv, dra tummen ur Aschelet och ägna lite tid vid spisen så kan du laga din egen mat både godare, billigare och framförallt så behöver du inte ligga efter E-4 och smusa ner Husums rena luft med din SAAB.Ta en filtallrik så blir det lite DISK.

2009-12-29 @ 23:45:20
Postat av: Anonym

Instämmer helt med föregående inlägg. Fixa din egen mat själv och HÅLL KÄFTEN med dina klagomål.

2009-12-29 @ 23:49:55
Postat av: Johan

Va trevligt att även Husumborna (eller ska man skriva husumbon, då det kommer från samma IP adress) har hittat hit. Men det är ju kul att du skriver att ja får skylla mig själv när ja äter i Husum. Jaa tydligen får man det.

2009-12-30 @ 18:53:29
Postat av: Anonym

Man får vad man förkänar du hade ju själv bestält maten så vad har du att klaga på. Ät och tig hoppas att du gav rikligt med dricks när du betalade kalaset GNÄLLSPIK. /PS Man får vad man betalar för/DS

2010-01-01 @ 02:46:31
Postat av: Johan

Så man ska inte ha några som helst krav på maten om det kostar 90kr?

2010-01-01 @ 10:37:24
Postat av: personligashoppern....................

Det blir nog bättre när du provat på lite infödingmat från anundsjöpajka..............

2010-01-01 @ 23:25:30
Postat av: Förhoppningsfull domsjöbo........

Nästa matställe garanterar stora skinkbitar och är rejälare på alla sett,tips prova Vesuvio med kreditkortsstora skinkbitar...........

2010-01-01 @ 23:29:38
Postat av: Moster Mai

En middag i Husum slår nog det mesta. Bra Johan att du provar nya ställen. Vad roligt att du skaffat dig en blogg, det är bra med framåtandan/ Kram

2010-01-03 @ 20:28:53
Postat av: Dr. Mörker

Fy fan...Liknar kokt fårballe!

Bra idè med en matexpedition Johan. Kan knappt vänta på vad du anser om pizzeriorna i Bjästa. =)



Mvh//Dr.Mörker

2010-06-27 @ 00:21:05
Postat av: Dr. Mörker

På tiden att det blir offentligt vilken usel och respektlös inställning personalen på vissa pizzerior här i länet har. Att slaska ut såser utan finess på tallriken som på bilderna här är bevis nog på det. Utbilda er personal för fan! Ta sen dom hutlösa priserna och dom skitiga toaletterna.



Priserna höjs varje år med den förklaringen att råvaran blir dyrare, visst...det argumentet köper jag, men varför minskar då pizzorna i storlek vid varje prishöjning? Och fyllningen? VAR ÄR RÄKORNA??? Kalla alla pizzorna på "Margerita" ist.



Vissa pizzerior här i länet har dessutom investerat i kavelmaskiner som (enligt dom) ska avlasta den tunga hanteringen att för hand kavla ut degen?! Sanningen är den att vid bruket av en kavelmaskin så krävs det mindre mängd deg är tidigare, så du får en dyrare och tunnare pizza med mindre mängd deg i, dyrare för dej, men billigare för dom. En pizzabagare som inte ens ids kavla ut sin egen deg är i mina ögon ingen seriös bagare. Jag vill inte betala överpriser för en pizza som ser ut som tunnbröd-smörgås med en medioker fyllning på.



Oxfile och fläskfile-pizzorna då? Ja fråga bagaren om det verkligen är oxfile och fläskfile på dom pizzorna samt vilken del av filen som ligger på pizzan. Jag kan utan att blinka påstå att om det nu ligger något på din oxfilepizza som kan kallas för file, så är det isf "huvudet" på filen, alltså den trådiga och sega delen av filen som du själv skär bort för att du tycker den är oätlig.



Toaletterna då? Ja gör som jag...innan du sätter dej ner och beställer, be att få låna toan, ser den ut som på bilden här så lägg benen på ryggen innan du får magsjuka, skitig toa = skitiga bagarehänder.



Visst finns det undantag, Älvens pizzeria i Överhörnäs - Matkompaniet i Själevad - San Marion i Domsjö och Helenas pizzeria i Ö-vik gör alla goda och prisvärda pizzor. Mamma Mia i Ö-vik då? Goda men alldeles för dyra pizzor, du ska inte behöva betala närmare 100 spänn för en pizza.



Nej baka era pizzor själva hemma...köp "Sara Lee Pizza kit" på ICA, för under 30 spänn får du deg som med råge ryms på en stor bakplåt, och en god tomatsås därtill, resten av ingredienserna hittar du i kylskåpet, en supergod och superbillig pizza du själv bestämt kvaliten på.



Mvh//Dr. Mörker

2010-06-27 @ 13:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0